Културният туризъм има потенциал да е целогодишен, а морският ...логично, привлича интерес само през лятото и началото на есента.

Затова ме боли, че с лека ръка Царево пропуска шансове да представи себе си в нова светлина и да разшири туристическия сезон. Това заяви общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев. Поводът е информацията му за XVIII МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ “ КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, провело се в рамките на три дни до 23 април.

„Сигурно ще кажете „Е, какво толкова, изложения се провеждат къде ли не“

Така е, но интересното в това изложение беше важната подробност, че в него участваха всички морски общини без една от Бургаска област.

Познайте коя община от нашата област не представи на това изложение възможностите за културен туризъм, които предлага на своите гости? Да, познахте. Община Царево не участва. Защо ли? Нямам представа.

Отсъствието на Община Царево на това изложение във Велико Търново е знаково. При положение, че повече от 40% от туристическите пътувания са провокирани от интерес към природата и културата. А на тази проява бяха представени освен общини от страната, също така и малки семейни фирми, производители и пазители на стари семейни рецепти за различни продукти и ястия.

Но, хайде... ние знаем, че в Царево малките семейни фирми не са на почит, тъй като местната администрация почита само една фирма на един близък до кмета съветник...

Що се отнася до културата, в Царево и съставните селища има интересни културни обичаи, традиции и културни ценности, които можем да покажем на хората от страната и чужбина.

Искаме ли това безвремие повече да продължава. Отговорът можем да дадем още наесен.“, добави Пейчев.