22 са жалбите и сигналите, подадени до момента от представители на различни политически сили в Районната избирателна комисия в Бургас. Коалиция "ПП-ДБ" е сигнализирала, че в село Билка, община Руен са откъснати предварително отрязъци на бюлетини, на които е поставен първи печат и е поставена непрозрачна кутия за машинни бюлетини.

Областният председател на ДПС Ахмед Сюлейман е алармирал, че председателят на секция в в село Планиница възпрепятства спокойното протичане на изборите.

От ГЕРБ- СДС са подали сигнал за неразрешена предизборна агитация от общински председател на ДПС в Поморие Бейхан Али в секции в град Каблешково.

От същата коалиция са пуснали жалба и за неразрешена предизборна агитация от кандидат за народен представител от коалиция "ПП-ДБ" в секции в Каблешково.

Мюмюн Симитчи - общински съветник в община Карнобат се е оплакал, че в село Хаджиите кметицата на населеното място присъства в секция № 47.

Юзджан Юмер - председател на ОС на ДПС Айтос, е сигнализирал, че на територията, в която се намира СИК 41 в село Карагеоргиево, Метин Нихатов Летифов от ПП ГЕРБ извършва агитация в полза на същата партия.

Ферхан Юмер - председател на ОС на ДПС Руен е подал жалба, че председателят на СИК в село Средна махала грубо нарушава конституционно гарантираните права на гражданите да гласуват.

Коалиция "ПП ДБ" са алармирали, че в руенското село Ръжица и в село Добромир отделни членове на СИК са допускали извеждането на информация от избирателните списъци, както и че в секции на територията на общината се извършват нарушения на ИК - неправомерни действия на общинска администрация.