„Всеки един избор е своеобразен празник на българската демокрация. Хората от Бургас и региона днес имат право да изберат пътя на развитието на своя град, на своя квартал, на своята улица, ако щете. Аз съм сигурен, че в този хубав слънчев ден хората ще се доверят на тези, които познават, на тези, на които могат да поставят задачи. Още повече на хора, които са поемали и са си изпълнявали ангажиментите”, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургаски регион Жечо Станков. Той гласува в Математическата гимназия.

„Развитието на Бургас и региона е изключително голям приотритет зз всички и мисля, че трябва да бъде така и на централно ниво. Тези 14 човека, които днес хората от Бурга си региона ще излъчат, на първо място трябва да бъдат консолидирани около общата идея Бургас. Да бъдат шовенистите, които да са основният мотор нещата да се случават както на местно, така и на национално ниво. Ще гласувам за бъдещето развитие на Бургас и региона и се надявам всички бургазлии и хора от региона да направят същото”, заяви още Станков.

Той каза, че ГЕРБ – СДС са поели ясен ангажимент за сформиране на правителство.

„Ние сме от коалициите, които винаги след избори са подавали ръка към всички с една основна цел – да поставим на масата поетите ангажименти към хората и да направим от предизборните си програми управленски програми. В предното Народно събрание бяхме единствената коалиция, която предложи състав на Министерстки състав, не ни достигна малко. Сигурен съм, че в днешния ден ще получим и това допълнително доверие от хората, за да можем да съставим правителство”, допълни Жечо Станков. Той гласува с хартиена бюлетина.