Време е за ДПС, за разум, за отговорност, за диалог, за решаване на проблемите на хората. Време е дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците, на парламента и там ДПС да е част от мнозинството, което ще излъчи редовен кабинет, който да има за дневен ред този на хората. Това е нещото, което трябва да направим сега. Като свършим работата си – тук, в област Бургас, като изберем повече от трима народни представители за 49-ото Народно събрание. Това заяви тази вечер в Айтос лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на среща с местните членове и симпатизанти на партията. Той пристигна с партийния автобус, като го придружаваха евродепутати Иска Михайлова и Атидже Алиева-Вели, както и бивши министри, а го посрещнаха кметове на населени места, симпатизанти.

Пред хората в Читалището Карадайъ обясни защо е нужен разум, отговорност и диалог. „Трябва ни диалог, за да намираме устойчиви политически формули за решаване на актуалните проблеми на хората и на държавата. До изборите остана малко време и моят призив е – в диалог с хората да кажем, че носят отговорност за своята съдба и за съдбата на Родината, да отидат – да гласуват с разум, а не с предразсъдъци. Това е.

Желая много здраве на всеки един от вас. С общи усилия, с разум, отговорност, в диалог да си свършим работата. Вярвам във Вас!“, каза той.

Областният лидер на ДПС Ахмед Сюлейман представи обстойно всеки един кандидат за депутат от листата на партията.

„Хората обедняха, прогресивно обедняват, държавата – също. Генералната задача е да спрем това. Да спрем това! А следващата задача е да имаме такива цели, че да имаме средни европейски стандарти на живот тук – в България, в Бургаска област, в Айтос. Това става чрез инвестиции. Затова на нас ни е нужен разум. Това става с разум.“, каза още Мустафа Карадайъ.

„ДПС е гарант за правата и свободите на всички български граждани. Това е най-истинската листа в Бургаски регион – това са вашите деца, хората, които съзнават това, което пише на плаката: Разум, отговорност, диалог. Отговорност – пред младото поколение, пред нашите майки и бащи, пред възрастните хора.

В 48-ото Народно събрание ДПС загърби партийния интерес, постави националния над него, това демонстрира.

Нека да бъдем разумни, нека бъде отговорни към всички, към нашите деца, за да ичма една стабилна, многобройна група на ДПС в следващия парламент, която знае и може как да изведе страната от всички тези кризи, в които се намира“, заяви водачът на листата Севим Али.

„В трудни времена живеем – галопираща инфлация, обедняване, каскада от кризи и на този фон – какво се случва с политическия фон в страната?! То е безобразие. В рамките на две години за пети пореден път сме на парламентарни избори. И поне нещо да се променяше. Българските граждани ни показват, че без разум, отговорност и диалог нещата няма как да се случат. ДПС постоянно увеличава подкрепата си, но явно недостатъчно, затова трябва още по-голяма мобилизация и подкрепа. Съвременната история ни показва как сме излизали от такива ситуации – когато ДПС има по-голяма подкрепа, когато ДПС участва в управление, когато е мандатоносител.“, заяви и вторият в листата Ешереф Ешереф.