„Кметът и неговата винаги послушна администрация са запретнали ръкави и разпродават като за последно на цени близки до подарък- 30€ за кв. м., макар, че цената в този случай е без никакво значение! Продават едни от последните общински парцели. Този път на тезгяха са сложили два терена от големия парцел, където трябваше да има общинска автогара“, обяви общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев.

„Ако не сте разбрали, в Царево започна годината на разпродажбите.

Нали сте чували онази стара градска песен, в която се пее „Продават се, мамо, белите манастири“... Нали си спомняте, че според историята в песента в сделката били включени дори „черните калугерки“... Нямам намерение да си говорим за стари песни, защото в Царево нещата отиват не на пеене, а на плач.

Е, автогара няма да има, това вече е ясно. Няма да има и общинска собственост.

Този кмет и тази администрация явно в училище в часовете по математика са учили само за „изваждане“ и дори не им минава през ума, че може да има и „събиране“.

Те не „събират“, не не увеличават общинската собственост, а я зануляват.

Нали това ви казвам. В онази песен белите манастири ги продават заедно с черните калугерки, а в Царево продават общинската собственост заедно с бъдещето на децата ни. Накрая общината няма да притежава нищо свое.“, коментира Емил Пейчев.