Политическа драма се разгоря този следобед в лозарската община Сунгурларе. В съобщение на страницата във фейсбук на общинската структура на ГЕРБ се казва, че общинското ръководство сваля доверието си от кмета на общината Георги Кенов. Припомняме, че през годините той беше кмет няколко мандата, като премина през ДПС, БДЦ, а последните местни избори спечели като кандидат от ГЕРБ. Ето какво обявиха от ГЕРБ-Сунгурларе, а по-долу вижте и коментара на кмета Кенов. Все още няма позиция от областното ръководство на партията в Бургас.

През 2019 г. с издигането на д-р Георги Кенов, спечелихме местните избори в община Сунгурларе. Вярно е, че той беше единствената печеливша фигура към онзи момент за спечелване на изборите. Бяхме водени от идеята, че благодарение на него, в общината ще се случи така дълго чаканото развитие. В последствие обаче, се създадоха много проблеми. Кенов стана абсолютно неконтролируем и това доведе до уронване името на ПП ГЕРБ в общината. В момента има редица проблеми свързани с проектите и дейностите в общината. Ние, като общинско ръководство направихме всичко възможно това де не се случи, прилагайки всички възможни начини за това. Но от средата на 2020 г., конфликтът между нас е ясен и ние не подкрепяме неговите действия. ПП ГЕРБ винаги е държала на високия морал на личностите, които представляват партията. Високите изисквания към професионализма и коректната работа, явно са непосилни за Георги Кенов. Продължавайки да се идентифицираме с личността на д-р Кенов, ние губим доверието на местните хора в Сунгурларе. Те пряко ни обвиняват, че ние сме го направили кмет. Това неминуемо ще доведе до срив в гласовете и подкрепата към партия ГЕРБ на следващите местни избори през 2023 г. Георги Кенов и администрацията му се прочуха в общината с абсолютна некомпетентност, своеволия и масови назначения на принципа на шуробаджанащината и редица още злоупотреби, за които сме алармилали съответните органи на реда. Ние сме непримирими и не искаме повече да се оприличаваме с това управление на местно ниво. За това като общинско ръководство на ПП ГЕРБ сваляме своето доверие от кмета на Община Сунгурларе и неговата администрация.“, се казва в позицията на ГЕРБ-Сунгурларе.

Георги Кенов заяви пред БургасИНФО, че е научил от сина си по телефона за днешния развой на събитията. „Излязох да поспортувам и телефоните ми бяха в колата, чак сега сина ми ми каза какво е написано във фейсбук. Това общинско ръководство дори не е легитмно, то не е избирано от никой, но не искам да стигам до тяхното ниво. Всичко идва от местния земеделски производител Николай Киров, прави скандали, сега си отмъщава на общината. Аз от 3-4 избора насам дори нямам достъп до щаба на партията. Да си носят отговорност за резултатите сега тук. На мен ми е все едно дали ще съм лекар или ще съм кмет. Може би и повече не смятам да се кандидатирам“, коментира той. Той посочи и още две имена, които смята, че са в основа на разразилия се конфликт - избраната за депутат Галя Желязкова, която вложи много усилия именно в района на Сунгурларе, както и кандидата за депутат на изминалите избори Ферди Хилми.