Общият устройствен план на Царево и възловият за туризма по Южното Черноморие път Бургас-Царево, са били част от темите, обсъдени от общинския съветник Емил Пейчев на среща с регионалния министър Гроздан Караджов. Пейчев е част от опозицията в южната морска община и едно от лицата на „Продължаваме промяната“ в Бургаска област.

„Проведох среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството и го запознах с огромните проблеми, които носи на хората от общината неразрешеният въпрос с Общия устройствен план на Царево. Знаете, че от този проблем няма печеливши, а дори всички губят. Е, с изключение на няколко местни тарикати от ГЕРБ, които се опитват да ловят риба в мътна вода, но на това ще сложим край. Министър Гроздан Караджов пое ангажимент да проучи казуса с нашия неприет план. С него се уговорихме за следваща среща, за да обсъдим в детайли случая. Общата ни цел е в близко време от министерството да предложат конкретни мерки, чрез които Царево да може да излезе от тази задънена улица.

Поканих го да ни посети, за да придобие представа на място какви загуби търпи общината, а и държавата от това положение.эМинистър Караджов обеща, че ще уважи хората от Царево и ще планира в своя график посещение при нас.эМожем само да се чудим как така за всичките години на своето управление нашият кмет така и не успя да получи подкрепа от трите правителства на съпартийците си от ГЕРБ, за да реши казуса с устройствения план на Царево“, обяви Емил Пейчев.

На срещата му в министерството е бил обсъден и планираният ремонт на пътя Бургас – Царево. „Но тук не става въпрос за поредния козметичен ремонт или „асфалтокърпеж“, а за пълно обновяване на пътната отсечка. Реконструкцията ще започне през месец март и скоро ще можем да пътуваме към и от Бургас по-сигурно и по-удобно.

Е, струвало си е да протестираме срещу лошото състояние на пътната отсечка към Царево през февруари 2021 год. Тогава бях един от организаторите на протеста и ГЕРБ по традиция пак ме окаляха, но явно е имало смисъл от недоволството ни, защото година по-късно ремонтът ще се случи. Това е една малка победа за всички нас.“, добави Пейчев.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството са заявили, че планират да ремонтират и отсечката „Царево-Малко Търново“.

„С тези хубави новини поздравявам моите верни почитатели от ГЕРБ Царево, които лягат и стават с моето име на уста и ми посвещават толкова много от времето си, вместо да го използват, за да направят нещо хубаво за хората от общината“, обобщи общинският съветник Емил Пейчев.