„Благодаря на всички, които излязоха да гласуват и ни подкрепиха! Гарантирам Ви, че ще оправдаем очакванията Ви и ще изпълним поетите към Вас ангажименти!“, обяви Емил Пейчев, който беше на 10-о място в листата на „Продължаваме промяната“ в Бургаски регион на проведените вчера парламентарни избори. Пейчев от години е моторът на опозицията в Царево и има стабилни позиции в морските общини на юг от Бургас.

По данни на щаба „Продължаваме промяната“ формацията е първата политическа сила от години, която разклати първенството на ГЕРБ в дадени населени места в общините Приморско и Царево. Като цяло в двете общини ГЕРБ запазва първенството си с малка преднина, която идва от малките населени места. Цифрите на щаба сочат, че в град Царево са гласували за ГЕРБ 556 избиратели, а за „Продължаваме промяната“ – 559. В Ахотопол ПП има 113 гласа, а ГЕРБ – 94, ИТН – 52. В съседната община – в град Приморско резултатът на ПП е 364, а на ГЕРБ – 241. В Китен за ПП са гласували 110 души, а за ГЕРБ – 108.

„Благодаря на всички, които излязоха и упражниха правото си на глас! Благодаря и на всички, които подкрепиха коалиция “Продължаваме Промяната”. Поднасям искрени благодарности на хората, които бяха плътно до мен в този труден момент! Благодаря на всички, които ме подкрепиха преференциално! Благодаря Ви приятели! Без Вас нямаше как да започнем промяната!“, обърна се към местните жители Емил Пейчев. На вота в неделя той лично е събрал 512 преференции.