След вчерашния протест на работещите в браншове, които са засегнати от ограниченията, в петък сутринта площадът пред Народното събрание пред паметника на цар Освободител ще се изпълни с работещите в пътностроителните фирми. Те са организирани от Браншова камара "Пътища" за протест срещу това, че държавата вече шести месец не им плаща нищо за свършената работа, която самата пътна агенция им е възложила и приела.

"В протеста ще участват около 4 хиляди човека. Започваме в 8 часа сутринта, а разрешението на Столичната община е за протест до обед. Засега идваме без фадроми и друга тежка пътностроителна техника", каза пред "24 часа" изпълнителният директор на камарата Лазар Лазаров.

Браншовата камара неколкократно апелира за диалогичност и конкретни решения по поставените проблеми в пътния бранш пред държавата, но до момента само се прехвърлят отговорностите между различни институции, се казва в писмо на камарата, разпространено преди малко.

"Исканията ни са разплащане на натрупаните задължения към изпълнителите от пътния бранш от страна на държавата, възстановяване на текущите възлагания, за поддържане на пътищата в допустимо експлоатационно състояние и разписан план-програма за развитие на републиканската пътна мрежа", е посочено в писмото.