Категорично се разграничавам от всички политически формации – стари, нови и не толкова нови, които вкараха целия този проект в своя политически предизборен сюжет. Нямам нищо общо с нито една от трите формации, които протестираха и дефилираха под някаква форма на плажа, който уж е недостъпен, застроен, унищожен. Виждате, че плажът е изключително чист, достъпен.“ Това заяви в обръщение на живо днес сутринта от Шофьорския плаж предприемачът от Приморско Стоян Василев. Припомняме, че преди близо месец стана ясно, че той е новият инвеститор, който ще строи придобилия скандална известност обект „Алепу вилидж“. Василев е общински съветник от МИР в Приморско, настроен е опозиционно в местния парламент. Негов брат е общественикът и известен като победител в риалити формат Здравко Василев, който на последните парламентарни избори беше кандидат за депутат от „Изправи се! Мутри вън“. Ден, след като Стоян Василев обяви намеренията си да завърши строежа, Здравко Василев категорично се разграничи от това.

Няма никаква заплаха за плажа.Защитена зона „Алепу“, която е на около 1 километър зад мен, също по никакъв начин не е застрашена. По време на извършените към момента строително-монтажни работи няма загубен безвъзвратно нито един растителен или животински вид. Уверявам ви, че при завършването си, обектът ще бъде един изключително високо категориен, зелен комплекс, който ще води след себе си освен висококатегориен туристически продукт и работни места, ще придава и добавена стойност на територията.

Всичко това е изпълнено на частен терен, това е частна инициатива, не е използван нито държавен, нито обществен ресурс за изпълнението му. Не виждам защо трябва да бъде използван от политиците в тяхната агитация и откровена пропаганда. Искам да припомня факта, че не е редно политиците да спират и да обезсърчават всякакви частни инвестиции, защото това дава лоши сигнали и влошава бизнес климата. Г-да политици, за да ви има вас, трябва да ни има и нас – инвеститори, данъкоплатци и обикновени гласоподаватели.“, добави днес Стоян Василев.