Метин Латифов от ГЕРБ се върна като кмет на айтоското Карагеоргиево, спечели още една сладка победа

img

Метин Латифов от ГЕРБ спечели изборите в айтоското село Карагеоргиево след частичните избори, проведени в неделя. Той е получил 417 действителни гласове, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Единственият му опонент, от ДПС, Зюмбюл Ахмед получи 300 гласа.Изборите се проведоха при много висока избирателна активност – 65%.

Припомняме, че Латифов управлява 3 месеца селото след редовните избори през октомври 2019 година, като тогава определи победата си като сладка, тъй като първоначално тя беше с два, а после само с един глас. През цялото това време се водеше съдебна битка.

Тя започна след втория тур на местните избори, когато Латифов като кандидат на ГЕРБ спечели само с 2 гласа преднина пред претендентката от ДПС Зюмбюл Ахмед. За него бяха гласували 338 души, а за Ахмед – 336. Веднага след това ДПС пусна жалба в Административния съд в Бургас, заради минималната разлика. Съдът в Бургас направи победата на Латифов още по-сладка, като намали разликата с 1 глас, но потвърди избора му.

Върховният административен съд (ВАС) обаче обяви резултатите за недействителни, като решението е окончателно.

„Чувствам се предаден, ще се кандидатирам отново и ще се боря докрай, въпреки всичко. Искам по-бързо този филм да свърши. Хората, дори тези, които не са гласували за мен останаха изненадани от съдебното решение.“, коментира тогава пред БургасИНФО Метин Латифов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол