Метин Латифов от ГЕРБ спечели изборите в айтоското село Карагеоргиево след частичните избори, проведени в неделя. Той е получил 417 действителни гласове, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Единственият му опонент, от ДПС, Зюмбюл Ахмед получи 300 гласа.Изборите се проведоха при много висока избирателна активност – 65%.

Припомняме, че Латифов управлява 3 месеца селото след редовните избори през октомври 2019 година, като тогава определи победата си като сладка, тъй като първоначално тя беше с два, а после само с един глас. През цялото това време се водеше съдебна битка.

Тя започна след втория тур на местните избори, когато Латифов като кандидат на ГЕРБ спечели само с 2 гласа преднина пред претендентката от ДПС Зюмбюл Ахмед. За него бяха гласували 338 души, а за Ахмед – 336. Веднага след това ДПС пусна жалба в Административния съд в Бургас, заради минималната разлика. Съдът в Бургас направи победата на Латифов още по-сладка, като намали разликата с 1 глас, но потвърди избора му.

Върховният административен съд (ВАС) обаче обяви резултатите за недействителни, като решението е окончателно.

„Чувствам се предаден, ще се кандидатирам отново и ще се боря докрай, въпреки всичко. Искам по-бързо този филм да свърши. Хората, дори тези, които не са гласували за мен останаха изненадани от съдебното решение.“, коментира тогава пред БургасИНФО Метин Латифов.