Правим и показваме, оставяме другите да си правят събития..Те си правят събития, за да се покажат и да кажат нещо лошо за тези, които работят. Това каза в Айтос министър-председателят Бойко Борисов, който днес е на посещение в Бургаска област. Той посети пречиствателната станция на Айтос, зам. министър Николай Нанков, кметовете на Бургас Димитър Николов и на Айтос Васил Едрев, както и от депутата Ивелина Василева.

„Всичко това е отивало в дерето и в Черно море. Какво да кажа, защо не са го направили?“, попита риторично Борисов, докато оглеждаше съоръжението.

Преди това той премина през Айтоския проход, за да види на място как протича ремонта.

„33-километровият Айтоски проход е най-удобната и кратка връзка за шофьорите от Варненска област с автомагистрала „Тракия“. Ремонтът на пътя се осъществява с общо 24,3 млн. лв. европейско и държавно финансиране. След 15 месеца всичко трябва да е готово. Основно ще бъдат ремонтирани 6 мостови съоръжения, ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка в целия участък, ще се възстановят банкетите и откосите на пътя. Отсечката ще е с обновени ограничителни системи, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.“, обяви премиерът.