i

ГЕРБ готови да се срещнат с майките от фоайето, Караянчева се чуди защо стоят там

img

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева обясни, че е готова да се срещне с протестиращите от „Системата ни убива“ и „Изправи се. БГ“, които бяха допуснати до сградата на парламента със съдействието на левия депутат Антон Кутев.

„Винаги сме били отзивчиви към гражданите и не виждам причина дамите да стоят пред пропуска. Очакват обаждането от парламентарните групи и от независимите народни представители за срещите, които ще бъдат проведени по час и график определен от тях. Не виждам каква е причината те да стоят тук“, обясни Караянчева.

Тя допълни, че е заявила желанието си за диалог с протестиращите от фоайето. Същото е направила и ПГ на ГЕРБ.

„Уточнява се кога ще е възможно да ги приемем в рамките на от 16 до 18 септември и не доумявам защо те стоят там и чакат народните представители“, призна шефката на НС.

Караянчева се закани, че няма да допусне в сградата на парламента да се правят провокации.

Според нея не бива да се допуска това, което се случи с барикадиралите се протестиращи медицински сестри, които прекараха цял нощ в сградата, а на сутринта се опитаха да се качат на прозорците.

А за момчето в инвалидната количка, за което Антон Кутев алармира, че не е пуснато до тоалетна в сградата, тя призна, че се учудва какво прави детето там.

„Безкрайно съчувствам и на майките, и на дечицата, но мисля, че мястото на едно дете не е тук в сградата на НС“, коментира Караянчева.


Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"