Огромна пречиствателна станция, всички населени места имат най-съвременното. Там, където сме поели ангажименти към турисическия браш, към населението, към всички гости - предоставяме най-чистото море. Всяка капка вода се пречиства. Това каза премиерът Бойко Борисов, който преди минути посети пречиствателната станция в Китен, която е ключова за туризма в Приморско. Той огледа съоръженията в присъствието на министъра на околната среда Емил Димитров, кмета на Бургас Димитър Николов, на Приморско Димитър Германов, депутати от ГЕРБ, общински съветници.

„В Приморско има туристи, основно български. Вчера имаше първият чартър от Полша. На фона на кризата при нас е относително добре, полагаме усилия, нямаме и положителни случаи на коронавирус. Изключително професионално отношение на туристическия бранш, Общината си върши работата по дезинфекция и съответните необходими дейности.“, каза пред премиера кметът Димитър Германов.

Бойко Борисов заяви, че има ли дистанция и внимание – можем да свикнем, че това ни се случва.

По време на посещението в пречиствателната станция министър Димитров каза, че има цел не само Камчия и Ясна поляна да захранват Черноморието, а да има още три язовира, посредством които да бъдат два резервоара за Черноморието, за да може за 10-15 години напред, в случай на криза да има вода за всички. „Това ще помогне на целия бизнес, на хората, ще реши трайно въпроса.“, заяви Димитров.

Следващата спирка от визитата на Бойко Борисов е обхода на Поморие.