2018 година в китайския календар е Годината на жълтото куче. В нея навлизаме не днес, а на 11 февруари. Този зодиакален знак ще ни доведе стабилност и хармония в личен план, а в световен мащаб – ще повлияе положително на икономиката.

Ако искаме да имаме късмет през тази година, трябва да носим земни цветове – кафяво, зелено или жълто във всички техни нюанси. Така ще бъдем в хармония с енергията на зодиакалния знак.

Числата, които тази година ще ни носят късмет, са 3, 4 и 9 и техните производни: 34, 43, 39, 93 и т.н. Хубави неща ще ни се случват на всеки 7-ми и 28-ми ден от всеки лунен месец от китайския календар, а най-щастливите месеци ще бъдат 6, 10 и 12-ти, отново от китайския лунен календар. Има, разбира се, и цветя, които подхождат най-добре на Жълтото куче и те са орхидеите и розите.

Жълтият цвят е символ на Слънцето и ще ни донесе жизненост, сила и положителна енергия, както и пари и успех.

Според източния хороскоп 2018 година е изключително благоприятна за обвързване и създаване на семейство.

Хората, родени под знака на Кучето, са честни, дружелюбни, упорити и самоотвержени. Общуват с лекота и лесно намират място сред всяка една компания. Въпреки че се води за по-скоро ленив знак, никой не може да прецени каква ще бъде реакцията на Кучето в различни ситуации. Лоша черта в характера им е, че са доста прикрити и упорити, а понякога са прекалено цинични и неуверени.

В китайския календар Кучето се среща в няколко цвята – син, червен, жълт, бял и черен. Техните стихии са: дърво, огън, земя, метал и вода.