Силна и въздействаща е връзката Юпитер/Плутон. Тя вдъхва надеждата на реализацията на замислите, достигане на целите, приключване на голяма по обем работа. Това казва във в. Стандарт астрологът Емил Лещарски.

Погледнато от тази страна, краят на март обещава да сбъдне мечтите ни. Може би е редно да си припомним приказката: Внимавай какво си пожелаваш? Целенасочено използвах сентенцията, тъй като същият аспект, за който стана въпрос по-горе, има друга страна. Тя предупреждава, че периодът може да се окаже време на изпитания за духа и волята ни.

Продължавам нататък. В атмосферата на седемдневието се разпространява въздействие от страна на дисхармоничната връзка Юпитер/ Сатурн. От 30 март до началото на април е разумно да избягваме конфронтиране, да не спорим и да не натрапваме личното си мнение. Ако успеем да овладеем поведението си, април ще започне приветливо и ще ни поднесе шанса да постигнем успех с лични и групови усилия.

На прехода на двата месеца се активизира и Меркурий. Планетата влиза в тясна връзка с Марс и с Уран / Меркурий/Марс/Уран /.

Често ще ни сърби езикът да назоваваме нещата с истинските им имена. А нали току-що ни предупредиха да го избягваме? Май се получава "Параграф 22"? Утеха ни дава увереността, че когато мисъл и интелект са на ход, както е на този етап, винаги се намира изход.

Овен
Планирайте добре задачите си


Разполагате със завиден духовен и физически потенциал. Силата на един от водещите за седмицата аспекти - Меркурий/Марс/Уран / Меркурий, Марс и Уран попадат в лупичката /, ангажира вниманието ви към личния живот и присъствието ви на работното място. Ако има нещо, което задължително трябва да си отбележите в тази връзка, то е предупреждение да не позволите суетене и безпокойство да провалят целенасочеността на вашите действия. Избирайте внимателно пътя, който да следва стратегията ви. Всяка цел, дори обичайна делничната задача, има нужда да е добре подготвена, за да премине успешно през срещата си с недружелюбните обстоятелства на 26 март. Внимателно подхождайте към партньора, когато сте тет-а-тет. Поведение, което преди е било толерирано, сега може да се окаже взривоопасно за отношенията ви.

Телец
Не започвайте съдебни дела


С днешна дата е правилно поведението да не се приема нищо за даденост, да очаквате обрати и да заделите финансов ресурс за успешно справяне с неочаквани разходи. Този подход ще ви поднесе неочаквана печалба. Може би, ще говорим за спечелване на доверие, на авторитет, които на следващ етап ще носи дивиденти. Задължена съм да спомената и точната дата на кулминацията на тези моменти: 26-27 март. Тогава при вас се наблюдава конкретно планетно въздействие: връзка между вашия управител, планетата Венера с Плутон / Венера и Плутон застават в лупичката /. Гордейте се, че това взаимодействие е отправено конкретно към вас и че звездите ви извеждат личността ви напред, превръщайки ви в героя на деня. За да отговорите на това внимание, а и да се възползвате, предлагам да си забраните предизвикателно поведение, да не влизате в дискусии и да не започвате съдебни дела.

Близнаци
Необичайно енергични сте


В делника си се ръководите от желанието за справяне в пълен обем с предизвикателства. Не си помисляйте, че ще се доверите на стратегията на компромиса. Всичко или нищо. Това е вашият девиз. Към края на март ще усетите отзвук от срещата на енергиите на Венера/Сатурн и Меркурий/Уран / Меркурий, Венера, Сатурн и Уран попадат в лупичката /. Те ще ръководят действията ви отвътре - от подсъзнателното към външната изява. С учудване ще се питате откъде черпите сили? Сигурна съм, че поради това ви хрумват правилните отговорите. Дните са подходящи за откриване на силните страни на сътрудничеството. Най-интересната среща между вашите очаквания и реалните условия в делника е през първите три дни от разглеждания период. Посветете ги изцяло на обмисляне на намеренията.

Рак
Два пъти мерете, един път режете


От 26 март усещате, че се справяте по-добре с нахлулата в живота ви енергия от лунното затъмнение на 23 март. Но, заедно с успокоението, идва нова вълна от напрежение и безпокойство, провокирани от затруднената комуникация между Юпитер и Сатурн / Юпитер и Сатурн попадат в лупичката /. Тяхното взаимодействие ви кара да приемате случващото се в негативна светлина. Вие сте подвластни на желанието да доминирате в лично-интимните отношения. Всъщност с поведението си провокирате противопоставяне. То изпълва отношенията ви с напрегна очакване и този тон се отразява неблагоприятно върху общото ви физическо и душевно състояние. Надявам се овреме да се овладеете, за да се възползвате от положителната страна на енергия от аспекта Венера/Плутон / Венера и Плутон застават в лупичката /. Те настояват на 30 и на 31 март да мислите и да действате след спокойно премисляне на ситуациите.

Лъв
Избягвайте агресията, за да успеете


Краят на март се различава от предходните седмици. Сега събитията изглеждат важни и на всяка стъпка се налага да вървите към решения. Вие променяте отправната точка за отсъждане и за възприемане на нещата. Не твърдя, че се променя светогледът ви, а че търсите нови ориентири. Надявам се да проведете процеса с хладен разсъдък и с умереност в действия и намерения. Всякакъв род агресивно поведение ще се окаже в крайна сметка изключително неблагоприятно за самите вас. Настоящата седмица осветлява само част от процесите, но е важна в осъзнаването на необходимостта от анализ и наблюдения преди крайното решение. През почивните дни ще имате и повече време, и желание да се занимаете с нещата, които иначе ви изнервят. На 30 и 31 март, и на 1 април с удоволствие ще се видите с приятни хора. Възможно е да чуете полезна информация.

Дева
Заобикаляйте опасните конфронтации


Мислите ви летят свободно. Вече се чувствате дистанцирани от проблемите, които изкачаха като малки гейзерчета от нагледно спокойната повърхност на делника. Далечни места и хора, които искате да видите, стават център за намеренията ви. Събуждате се с желание да разнообразите живота си, да го изпълните с нов смисъл и с преживявания. Смятате, че е наложително да разширите познанията си за заобикалящите и за света. На тази цел се склонни да подчините всичко. Така се чувствате в края на март. За щастие, звездните обстоятелства са на ваша страна и това ще спомага за лесното ориентиране в многообразието от възможности и при избора на подход към обстоятелствата. Старателно заобикаляйте опасните конфронтации. Днес нищо не се решава в спор, а в съгласие.

Везни
Не загърбвайте любовта заради кариерата


Лунното затъмнение от втората половина на март бе с кулминация върху територията на знака ви. През настоящия период ще сте все така подвластни на енергията, която то изпрати към Земята. Всеки от вас е редно да преосмисли поведението и целите си, за да се възползва в позитивен порядък от лунните импулси. Светилата / Слънцето и Луната /, преките участници в небесния феномен / затъмненията / изпращат послание и ви подтикват да действате изцяло отдадено на задълженията и на обещанията. Съветът ми е да сте активно ангажирани с професионално-служебни, но да не забравяте за личната тема. Възможно е, на вашето участие или съучастие в начинанията на другите да изиграе ключовата роля. Към 31 март - и 1 април е подходящо да задвижите някои поизостанали дела. Сега аспектът Меркурий/Уран / Меркурий и Уран попадат в лупичката / ви зарежда с оригинални идеи за справяне с житейските ситуации.

Скорпион
Общувайте само с доказани приятели


Вие твърдо сте решени да следвате своята предварителна програма, да изпълнявате ангажиментите си задача по задача. И в един момент, неочаквано и нежелано, мислите ви се втурват в миналото, изваждат събития и лица, които му принадлежат, поставяйки ги в нова роля или осветлени по различен начин. Вие трябва да посрещнете този прилив хладнокръвно, защото нямате нужда от подобни ретроспекции. Те ви изнервят и вкарват безпокойство в мислите ви. Знае се причината за тяхната поява - въздействието от страна на връзката Меркурий/Марс/Уран / Меркурий, Марс и Уран в лупичката /, за което писах по-горе в текста. И е знайно какво трябва да е вашето противодействие: общувайте и се доверявайте единствено на онези, които са ви убедили в своята лоялност преди време. На 31 март е подходящо за стартирате нови инициативи, начинания или да запознаете околните с идейните си виждания по изпълнението им.

Стрелец
Показвате скрити качества


В приповдигнато настроение сте. Чувствате се в кондиция и възнамерявате да правите различни неща, да посветите времето си на занимания, които отговарят на вашите интереси, както и на моментната ви нагласа и отношение към света. Вашите действия и поведение се ръководят изцяло от нещата, които ни правят мислещи същества. Вие сте готови да извадите на повърхността качества, старателно крити до момента, както и да разкриете пред някого своята същност. Външна причина за тази странна и нелека ситуация е дадено преди време обещание, поет ангажимент. В някои от случаите корените им водят към 2008 година или там някъде по пътя ви през годините до днес. Така или иначе, приемете реалността като фактор, с който трябва да се съобразявате и не се отказвайте да търсите думите, с които да опишете пред останалите своите принципи. В края на март ще се окаже, че вие държите в ръцете ключа към разбирателството.

Козирог
Погрижете се за кондицията си


Днес всичко е във вашите ръце. Подреждането на делника, отношенията на работното място, взаимоотношенията с партньора и близките хора зависят от вашите усилия за постигане на разбирателство. Както и да изглежда вашият делник, остава валидно изискването да имате отговорно поведение. Тук е необходимо да вмъкна, че не е достатъчно да сте лоялни към заобикалящите. В края на месец март аспектът Венера/Плутон / Венера и Плутон застават в лупичката / настояват вие да имате съзнателно отношение към изразходването на собствената енергия и потенциал. С други думи, вярвам, че сега сте в състояние да направите много за своята кондиция, здраве, издръжливост и така да очаквате, и да разчитате, разбира се, на много повече на себе си и на своите способностите в близко време. Моля, замислете се още веднъж по въпроса.

Водолей
Безсъние от любов


Звездните аспекти призовават да приземите очакванията си, да си дадете сметка за последиците и да преорганизирате желанията си, насочвайки тяхната енергия към ангажиментите, поети преди време. Любовни терзания извън дома или на работното място са отговорни за безсънните ви нощи и за надпреварата с времето през делниците. Желаете или не, попадате под светлините на прожекторите. С ръка на сърцето, трябва да си признаете, че ви харесва да ви одумват. Забързаният характер на дните ще се прояви по неочакван начин след 1 април. Тогава вече ще излезете от една интимна връзка или от уюта на дома си, за да се посветите изцяло на професионално-служебните или на друг род дела, начинания. Там, поради присъствието на аспект Меркурий/Марс/Уран / Меркурий, Марс и Уран попадат в лупичката /, от вас ще се изисква единствено да търсите и да постигате с думи и жестове компромиса, което е пътят за разбирателство със заобикалящите ви.

Риби
Разумно с разходите


Нищо не е точно такова, каквото ви изглежда на пръв поглед. През периода основно ще се вълнувате от състоянието на финансите си. Очаквахте приходи, а се зададоха разходи. Явно сте избрали неподходящ момент за обсъждане на разпределението на личния, семейния или на фирмения бюджет. Няма как да се вземе генерално решениеq след като нямате яснота. Отложете го до средата на май. Надявам се, онези, които не могат да чакат дотогава, да се съобразят със съветите на авторитети в тази сфера / банково дело, финансови операции /. Причината за безпокойството ми е провокирана от опасенията, че сте готови да надскачате позициите си неоснователно. И още: не сте в състояние да видите как ще се извъртят обстоятелствата и на какви източници на доходи ще можете да разчитате в близкосрочна перспектива. Надявам се да проявите търпение и разум.