Без болнични, ако не отидем на контролен преглед?

img

През последните седмици се води оживена дискусия за това кой да плаща първите три дни от болничните - работодателите, НОИ или работника.

Сдружението на общопрактикуващите лекари предлага хората, които не спазват препоръките в болничния си лист, да бъдат санкционирани и да се анулират болничните.

„Предлагаме комплекс от мерки, които не са свързани единствено с темата за неистинските болнични. Те трябва да бъдат анулирани, в случаите, в които самият болен не спазва режимът, определен от лекаря. Ако не се явява на контролни прегледи, човек може да влоши сам здравето си поради небрежност”, заяви по NOVA д-р Костадин Сотиров. Той допълни, че единствено НОИ ще следи дали пациентите спазват тези мерки.

По думите му сигнали за фалшиви болнични могат да подават всички работодатели. 1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    пешо
    2019-09-28 21:15:15

    не им вярвайте това са корпоративни интереси на корпорациите които управляват болнични и дкц и мц - заведения . Това уж е залегнало в здравната каса - но е по желание . Защото основоното е да се плаща капитация на дом лекари а на специалистите се плаща 9 лв за контролен преглед - има няма заболявания или оплаквания . Ходи се само ако няма повлияване и е в интерес на болния но само ако той пожелае като съдейства за лечението естествено . Останалото - по предприятия и др - е само ковуфлаж защото методите с които се пипа не са достатъчно информативни ,макар и профилактични . Повече се работи на разговор и т.н. Това трябва да го знаете . Преди всичко желание и тогава е естествено - това не е казарма

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?