Болки в гърба и мускулите, умора след тежко физическо натоварване - всичко това е добре познато на хората от древността. Има различни препоръки как да се справим с проблема, но има една стара рецепта за възстановяване на силите, която се е използвала още от първите олимпийци.

Оказва се, че можеш да вазстановиш силите си и да премахнеш болките в гърба с помощта на три плода - смокини, сушени кайсии и сини сливи.

Вземете 5 сушени кайсии, 1 голяма смокиня и 1 голяма сушена синя слива. Всичко много старателно се смила и разбърква. Много е важно да се спази пропорцията, тъй като така те се допълват и усилват действието си. Тази смес се яде всяка вечер преди сън, като курсът е месец и половина. Лечебният ефект на сместа се крие в това, че възстановява меките тъкани около гръбначните дискове.

Трябва да споменем и за целебните свойства на всеки един от плодовете:

Смокинята е изключително полезна за всички старчески болести и има добро профилактично действие за онкологични заболявания. Подобрява работата на щитовидната жлеза. НО! Смокините са противопоказни за диабетици, тъй като съдържат 70% захари.

Сушените кайсии са прекрасно средство за нормализиране работата на сърдечно-съдовата състема. Те съдържат много желязо, калций и витамини.

Настойката от сини сливи е много полезна за бъбреците, черния дроб, при ревматизъм и атеросклероза. Има укрепващо действие на стените на съдовете, за работата на сърцето и нервната система. Да не забравяме, че сините сливи прекрасно се справят и с проблеми като запек. /bgfermer.bg