Проблемът с разширените вени за съжаление е често срещано явление и може да показва определен проблем със сърцето. Въпреки това е необходимо редовно да ходите на лекар и това е независимо от здравословното хранене и достатъчните физически упражнения.

И все пак ето видовете храни, които трябва да консумирате, за да се реши този проблем:




Боровинките или сокът от боровинки са богати на витамини и почистват тялото ни от токсини. Боровинката е добра за кръвоносните съдове, чисти ги, богата е на витамини, укрепва зрението и действа противораково. Тя ще ви помогне с проблемите с разширените вени. Цвеклото също е богато на витамини, добро е за кръвта и убива раковите клетки.

Ядките, семките са пълни с витамин Е (витаминът на плодовитостта), но също така и много други вещества, които да насърчават решаването на проблемите с разширените вени. В допълнение, консумацията на ядки ще подобри паметта. Кокосовото масло е едно от най-здравословните масла. То убива раковите клетки, предотвратява болестта на Алцхаймер, добро е за почистване на кръвоносните съдове и плюс това няма никакви калории. Също така е добро за косата, кожата и избелва зъбите по естествен начин.

За да се облекчи болката от разширените вени, се смесва кокосово масло и 3-5 капки етерично масло. Масажирайте тази област на сутринта за няколко минути. Правете това поне няколко седмици. Куркумата е една от най-здравословните подправки, които убиват раковите клетки, има противовъзпалителен ефект и засилва имунната система. Добавете я в храната или напитка с вода или мляко. Съветваме Ви също да ядете повече домати, защото това е добре за сърцето и зелени зеленчуци.