Само с масажа на конкретна точка може да облекчите главоболието си, без да пиете медикаменти. Техниката е използвана в Китай и е позната още от древността.

Смята се, че в пространството между веждите ви има най-много нервни окончания и ако леко масажирате тази точка, а след това задържите там пръстите си за няколко минути, ще излекувате главоболието си.

Нужно е няколко пъти да повторите това действие, за да има ефект. Освен срещу силно главоболие масажът е полезен и за повишаване на концентрацията, а хора, които прекарват дълго време пред компютъра, трябва да си правят този масаж ежедневно.

Заедно с масажа може да лекувате главоболието си и с други средства от народната медицина, без да е необходимо да пиете лекарства. Вижте кои са те в галерията по-горе.

1. Студен компрес

Торбичка с лед или друг студен компрес на челото също ще подейства положително при силно главоболие. Студеното свива кръвоносните съдове и облекчава болката. Този компрес е полезен и ако синусите ви за запушени. 2. Топъл компрес

Топъл компрес на тила има същия ефект. Нужно е да поставите топла кърпа на тила си, която ще отпусне мускулите и ще премахне пулсиращата болка. Това може да се постигне и чрез гореща вана или горещ душ.

3. Ябълков оцет

Ябълковият оцет също се нарежда сред ефективните средства, които ще ви помогнат да се справите с главоболието. Смесете една супена лъжица ябълков оцет и чаша вода и изпийте две-три дози от този лек. Може да добавите и малко мед за по-приятен вкус.

4. Чай от джинджифил

Тази ароматна напитка също успешно преборва главоболието. Отровата от вълшебния корен лекува възпалителните процеси в тялото и намалява болезнените спазми.

5. Ароматерапия

Ако сте почитатели на ароматерапията, използвайте мента, канела или евкалиптово масло, за да ароматизирате дома си. Те доказано имат болкоуспокояващо действие.