Един от пионерите в инвитро процедурите в България – д-р Павлета Табакова, ще преглежда три последователни дни в Звеното по асистирана репродукция на МБАЛ-Бургас. Тя ще приема пациенти на 31-ви май, 1-ви и 2-ри юни от 10:00 до 14:30 часа. Прегледите в началото на юни са безплатни за всички двойки, които посещават Звеното за първи път.

И за трите дни е необходимо предварително запазване на час на тел.: 0876 35 77 33. Записването става в делнични дни от 08:30 до 15:30 часа. Препоръчително е пациентите да носят със себе си стари изследвания, ако са си правили такива.

В зависимост от състоянието на пациентките, в Звеното по асистирана репродукция се извършват няколко вида процедури, сред които: вътрематочна инсеминация със сперматозоиди от партньора или от донор, класическо инвитро оплождане, ICSI, замразяване на гамети и ембриони и др. Важно за пациентите е да знаят, че звеното на МБАЛ-Бургас е единственото в областта, в което изследванията, консултациите и самите процедури се правят на място и не е необходимо на двойките да пътуват до съседни градове. То се намира на първия етаж (до Родилно отделение) в хирургическия корпус на МБАЛ-Бургас.