Двама млади ватерполисти, родени 2000 г., записаха първо участие в представителния мъжки отбор на „Черноморец” по водна топка. В квалификационния турнир от група „А” на държавното първенство бургаският тим се класира във втората шестица, където за по-предно класиране ще спори със съставите на „Славия” и „Арда Уникум”. Имената на останалите отбори ще станат ясни след квалификацията в група „В”, която ще се състои в края на тази седмица. Във втория поток заедно с КВС „Бургас” играят „Локомотив-Н.Н.”, „Черно море”, „Аква спорт”, КВТ „Ботев” и „Левски”.

На столичния басейн „Диана” бургаските ватерполисти играха без трима основни състезатели от миналогодишния състав. Това са Виктор Арсенов, който пропусна мачовете заради сесия, заболелият от грип Николай Тодоров и Ивайло Стоянов, който от новия сезон гради успешна кариера в немския SGW „Манхайм-Леман”.

С отбора, изграден предимно от млади играчи, „Черноморец” записа победа 10:8 срещу „Арда Уникум”. Въпреки разликата във възрастта, масата и ръста момчетата на треньора Петър Йонов играха равностойно, а във физическо отношение дори надплуваха коравите си съперници. В останалите срещи голобрадите мъже на „Черноморец” завършиха със загуба от „Локомотив” /Русе/ с 6:10, от „Комодор” със 7:8, от „Славия” с 6:11 и от ЦСКА с 9:15.

В топ 6 се класираха ЦСКА, „Комодор“ и „Локомотив“ /Русе/.