Водещи специалисти по репродуктивно здраве ще преглеждат в МБАЛ-Бургас и през месец февруари. Прегледите за двойки със стерилитет ще се състоят в Звеното по асистирана репродукция към Родилно отделение на 11-ти февруари от 08:30ч. до 16:00ч. и на 12-ти февруари от 08:30ч. до 14:00ч. На тези дати ще приема акушер-гинекологът Георги Николов.

На 15-ти и 16-ти февруари от 10:00ч. до 14:00ч. ще преглежда светилото в репродуктивната медицина д-р Павлета Табакова. За двойките, които посещават Звеното за първи път, прегледите на 15-ти февруари са безплатни. Останалите са регулярни и са за проследяване на състоянието на пациенти, на които предстоят или, които вече са се подложили на процедури.

И за двата вида прегледи е необходимо предварително записване на тел.: 0876 35 77 33 в делнични дни (от 08:30 до 15:30 часа). Препоръчително е двойките да носят със себе си стари изследвания, ако са си правили такива.

Звеното по асистирана репродукция е единственото в Бургаска област, в което изследванията, консултациите и самите процедури се правят на място и не е необходимо на двойките да пътуват до съседни градове. В зависимост от състоянието на пациентките се извършват няколко вида процедури, сред които: вътрематочна инсеминация със сперматозоиди от партньора или от донор, класическо ин витро оплождане, ICSI, замразяване на гамети и ембриони и др.