Родилното отделение в Бургас ще бъде ремонтирано и изцяло обновено по всички европейски и световни стандарти. Специални антибактериални материали за стени и подове, са само част от предвидените механизми за реконструкция.

Това стана ясно днес при провеждането на ритуала за Бабинден.

Поздрав към лекарите отправиха зам.-изпълнителният директор на болницата д-р Светлозар Георгиев, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-областният управител Севдалина Турманова, директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров и заместничката му д-р Вергиния Цанова, директорът на РЗОК-Бургас д-р Таня Макшева, директорът на Агенцията по безопасност на храните и общински съветник д-р Георги Митев, Момчил Момчилов и Мартина Колева от Съвета на директорите на МБАЛ-Бургас. Всички те поднесоха цветя на главната акушерка на Родилно отделение Руска Ганчева.

Макар миналата година в национален мащаб да се наблюдава спад в раждаемостта, в Бургаски регион се наблюдава лек прираст. Процентът на успешните процедури, извършени в Звеното по асистирана репродукция на болницата, също е по-висок.

„В момента звеното се нарежда сред най-добрите центрове за ин витро оплождане в България. Благодаря на ръководството на МБАЛ-Бургас, както и на кмета Димитър Николов, които през изминалите 3 години даваха рамо и помогнаха много за оборудването”, каза д-р Павлета Табакова под чието ръководство бе изградено звеното. Днес то има същия процент успеваемост, като на най-големите ин витро центрове в страната.