Започна поетапното обновяване на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ Бургас. „Реанимацията“, както е познато отделението сред бургазлии, е стълбът на интензивното лечение в региона. През него годишно минават над 3500 пациенти в критично състояние. Отделението е с най-високото ниво на компетентност – трето, и е клинична база за обучение на студенти и специализанти.

В момента се извършва ремонт на едно от крилата, в което има реанимационна (интензивна) зала, лекарски и сестрински кабинети. След ремонта крилото ще има нов покрив, подови и стенни настилки, вентилационна система. Залата ще бъде оборудвана с 8 нови интензивни легла, които болницата купи миналата година. Леглата са с автоматично управление и функции срещу случайни движения.

Средствата за ремонта са от инвестиционната програма на МБАЛ Бургас. Идеята е постепенно да бъде обновено цялото Отделение по анестезиология и интензивно лечение. Миналата година тук бяха инсталирани шест нови анестезиологични станции, както и единна информационна система, която следи показателите на всички болни на един монитор. Част от апаратурата е закупена със собствени средства. Миналата година след решение на Съвета на директорите, МБАЛ Бургас инвестира над половин милион лева в оборудване за различните звена на болницата.