Лаборатория „ЛИНА“ е поредният участник в BURGAS BUSSINES AWARDS, който организаторите представят в навечерието на едно от най-бележитите събития в Бургас за 2022. Услугите, които предоставят на своите пациенти са от най-високо качество, зад което стои дългогодишен опит и професионализъм.

Това лято „ЛИНА” ще отбележи 23 години от своето създаване. За това време тя се е превърнала не само в най-голямата лаборатория в Бургас и областта, но и в здравно заведение с важна мисия – да привлича все повече млади лекари. Причината е, че е акредитирана от Министерството на здравеопазването като база за специализация. В момента в нея следдипломното си обучение провеждат 16 медици от направленията: клинична лаборатория, микробиология, вирусология и медицинска паразитология. Така лабораторията създава собствени кадри, спазващи най-добрите практики и стандарти.

Пациентът на първо място

Предимството на „ЛИНА” винаги е било, че пациентът може да говори с лекаря, извършил неговото изследване. Големият брой манипулационни осигурява удобен достъп в различни точки на града, а дежурните филиали – диагностика дори в почивните дни. За трудноподвижни пациенти се предлага и услугата „домашно посещение от лаборант”.

Профилактични кампании

„ЛИНА” първа в страната въведе месечни профилактични кампании с изследвания на намалени цени. Благодарение на тях много хора проследяват и контролират здравословното си състояние. От няколко години по идея лично на управителя д-р Васил Костадинов лабораторията извършва и безплатни скринингови анализи. Те са стимул за пациентите да си обръщат по-голямо внимание.

Апаратура на световно ниво

„ЛИНА” постоянно инвестира в ново оборудване, създавайки идеален синхрон между висококвалифицирани специалисти и модерните технологии. Тя разполага с единствената генетична лаборатория в областта, в която се извършват тестове за вирусни заболявания, тромбоза, женско и мъжко здраве.

Освен в Бургас лабораторията има филиали и в други големи градове в страната.