“Зеленият сертификат” и мерките имат много малко общо. Затова СЗО предлага да се отмени този сертификат. Заредихме с голяма тежест този “зелен сертификат”. Това каза по БТВ д-р Антония Първанова.

Сега сме в пореден пик и това е така, защото има и други епидемии от грипни вируси, не само Ковид. Важно е не как да уловим гражданина, който не е изряден. А да се направи мащабна работа и да се убедят хората със симптоми, и контактните лица, да си останат вкъщи.


Не от днес започва обгрижването на населението. Системата се е справила. Родителите трябва да са обучени и да не пращат децата в детска градина дори и при най-леки симптоми. за две години не се издадоха критерии и протоколи, в които да пише-прави едно, де три. Не можа да се прецизира лечението. Има грешки в лечението -изписвани от три до седем антибиотици, смесването им с кортикостероиди. Не може да се набляга на дискриминационен характер. Нека да се движим по линия на медицината, а не на полицейщината.

Ваканцията на учениците ще даде глътка въздух. По улиците, в училище и на работа ходят болни хора. А болният трябва да си остане вкъщи, независимо дали е със зелен сертификат.