Мисля, че в Бургас вече има готовност да се започне ваксинацията на учителите и на възрастните хора от социалните домове. Това заяви здравният министър д-р Костадин Ангелов по време на брифинга на националния оперативен щаб.

„Имаме списъци, но първо трябва да се направи тестване с антигенни тестове, преди да се започнат имунизациите”, заяви за БургасИНФО д-р Величка Григорова от РЗИ. От Здравната инспекция предполагат, че вероятно следващата седмица ще получат нови дози.

По време на брифинга на щаба здравният министър Ангелов по въпроса с ваксините каза, че приблизително половината от лекарите и сестрите вече желаят да бъдат васнириани. "Стартирахме от 33%, сега процентът приближава 50. Целта ни е да достигнем над 60%. В съседна Гърция доверието към ваксините е високо. Ако хората бъдат добре информирани - ще вземат информирано решение за ваксините. Същото се наблюдава сред учителите. Има учители, които не са се записали, но изявявават желание да се ваксинирам. Вярвам, че разумът ще надделее. Само заедно можем да се справим с тази пандемия", каза министър Ангелов.