„Той е изключително конспиративен и скрит, дава малки количества наркотици като мостра на лица от турски произход, които като я одобрят, създават организация за пласирането й в Хасково и Кърджали”. Това заяви в куларите на бургаския съд прокурор Андрей Червеняков за ареста на 56-годишния Антоан П. в село Каменар. Антоан е по-известен с прякора Подмола и с близостта си с Димитър Желязков-Очите. Днес Подмола бе доведен в съда с белезници, за да бъде гледана мярката му за неотклонение. Той е обвинен за това, че на 10-ти януари в дома си предоставил лично на друг човек наркотик – 4 топчета коноп в кутия от цигари.

Прокуратурата поиска постоянен арест.

„Антоан е предоставил лично на свидетеля Мустафа 3,87 грама коноп. Наркотикът е намерен в Мустафа, за което е образувано отделно производство. Наркотичните вещества са били предмет на разпространение”, заяви прокурорът.

По думите на държавното обвинение е направено разпознаване и следствен експеримент. Лицата са посочили къщата, в която той е разпространявал наркотици.

„Независимо, че е реабилитиран по право, това не заличава престъпленията, за които е осъждан – грабеж, хулиганство и държане на оръжие. Според криминалистичната справка има склонност да извършва престъпни деяния. Ако не му бъде взета мярка, може да извърши друго престъпление. Проявата му няма инцидентен характер”, заяви прокурорът.

Защитата на Антоан заяви, че той живее в къщата с 81-годишната си майка и не са събрани доказателства, които да доказват участието му в това престъпление.

„Свидетелите Ахмед и Мустафа са обвиняеми за държане за наркотични вещества. Твърденията им са защитна теза. И те изключително прецизно трябва да бъдат разгледани. И без да му бъде налагана мярка,той може да бъде осигурен за участие в производството/. По лека мярка ще е законосъобразна. Той е реабилитиран по право. И за достат голям диапазон от време е бил с безупречно поведение. Той живее в малко населено място заедно с майка си, която е с мозъчен инсул. Няма кой да се грижи за нея и задържането му под стража ще влоши състоянието й”, заяви адвокатът на Антоан.

Според защитата в дома му не е намерена марихуана, установено е,че наркотикът е бил в автомобила на тези свидетели и не може да се направи обоснован извод.

Самият Антоан поиска подписка.