Членовете на "най-ужасяващото семейство" в Турция бяха арестувани в пряк ефир, съобщават водещи турски вестници.

В. "Хюриет" уточнява, че седем членове на фамилията Палу от западния окръг Коджаели са били арестувани вчера в пряк ефир.

Основният заподозрян Тунджер Устаел е обвинен в извършване на редица убийства, в прилагане на мъчения и сексуални посегателства над деца.

Останалите лица, които са вярвали в свръхестествените способности на Устаел, са заподозрени в оказване на съдействие на Устаел и прикриване на престъпленията му.

Седемте членове на семейството, което шокира цяла Турция през последните седмици, бяха арестувани по време на предаване за разследвания на водещата Мюге Анлъ, излъчвано по частната телевизия АТВ.

Тунджер Устаел и съпругата му Емине Палу са били арестувани вчера в телевизия АТВ. Двамата са били гости в предаването на Анлъ. Зрителите в залата са аплодирали полицията при арестите на заподозрените. Малко по-късно полицията е нахлула в дома на семейство Палу и е задържала още петима членове на семейството.

Предаването на Анлъ е било гледано от милиони зрители в Турция, отбелязват "Хюриет" и "Сабах".

Часове след арестите на членовете на клана Палу прокуратурата в Коджаели наложи забрана за излъчване на новини за разследването, информира "Хюриет", цитиран от БТА.

Изданието пише, че Тунджер Устаел се е оженил за Емине Палу през 2008 г. Той се е представил пред семейството като "ислямски ходжа, който може да контролира джинове". Повечето членове на фамилията Палу са станали последователи на Устаел, а личността му е била издигната в култ.

Междувременно Тунджер Устаел е извършил най-малко три убийства и е изнасилил най-малко четири деца. По време на сагата, продължила повече от десетилетие, срещу Устаел е било повдигнато само едно единствено обвинение в неправомерно придобиване на имущество. Много по-тежките обвинения в убийство и педофилия срещу него са били свалени през 2014 г., след като членове на фамилия Палу са свидетелствали в негова защита.

Разследването на неразкритите убийства е било възобновено, след като двама членове на фамилията Палу са гостували в предаването на Мюге Анлъ миналия месец.

Трима членове на семейството в момента се намират в психиатрични клиники, информира "Хюриет".

В. "Сабах" пише, че развитията, свързани със семейство Палу, които са били излъчвани в продължение на седмици по телевизия АТВ са били следени от зрители в цяла Турция. Темата за "най-ужасяващото семейство в Турция" е била най-дискутираният въпрос в социалните мрежи.