30-годишният Росен Минасян, който опита да духне от България, след побой над гард в дискотека, днес се изправи пред бургаския съд. Прокуратурата иска постоянен арест за Минасян. Младият мъж влезе в храма на Темида, прикривайки лицето си с качулка. Впечатление правеше, че на ръката му има превръзка.

Припомняме, че Минасян е обвинен, че избил предните зъби на 33-годишен бодигард Веселин Вълев, който работи в „Планета”. Побоят стана към 6 часа сутринта на 29-ти декември в друго култово заведение „Алегро”.

Минасян живее в Англия и работи като шофьор на летището в Бристол. За престъплението може да получи от 2 до 10 години затвор.

"Доказателствата недвусмислено сочат, че той е извършил престъплението. Потършевшият Веселин Вълев е разпознал обвиняемия. При огледа на място са открити зъбите", заяви прокурорът. Според държавното обвинение Росен Минасян е задържан на 31-ви декември на летището в София, откъдето щял да лети за София.

"Направил е опит да избяга, може да се укрие. Тезата на защитата, че има операция на крака, не му е попречила той да избие зъбите на потърпевшия", заяви прокурорът.

"Не отговаря на истината, че е опитал да се укрие. В последните 3 години той живее в Англия, с доходите отглежда детето си и внася вноските за апартамента", заяви адвокатът на обвинения.