63 -годишен шофьор на линейка беше заловен след като криволичел с возилото из улиците. Мъжът е спрян за проверка на улица "Орлинска" в Дупница рано сутринта на 2-ри януари. Още при отварянето на прозореца водачът лъхал на алкохол, което наложило и тестването му с дрегер. Техническото средство отчело далеч не скромния резултат от 2.18 промила алкохол.

"Първоначално линейкаджията обяснил, че бил на гости при свой приятел. Празнували Васильовден и си пийнал. Най-вероятно обаче почерпката е продължила до ранните часове. Водачът си беше направо мъртво пиян. Не можеше дори да говори като хората", обясниха запознати пред "Монитор".

Веднага мъжът е свален от линейката, като униформените са се обадили до ръководството на здравното заведение, за да изпратят друг шофьор, който да прибере автомобила.

"По време на проверката 63-годишния дупничанин не е превозвал пациент и слава Богу. Той спрян заради неадекватното му шофиране из улиците. Буквално е шофирал на зиг-заг", обясниха катаджии.

Веднага след като 63-годишня мъж е дал показания пред униформените, той е освободен да се прибере в къщи, за да изтрезнее.

По случая е започнато бързо полицейско производство, обявиха от ОДМВР - Кюстендил.