Микробус блъсна 81-годишна жена и й счупи ключицата. Инцидентът е станал на 28-ми декември около 09.30 ч. в междублоковото пространство пред бл. 13, вх. 6 в ж.к. “Зорница”. Tоварен автомобил “Форд Торнео”, с бургаска регистрация, управляван от 27-годишен бургазлия, движещ се на заден ход блъснал 81-годишната пешеходка от Бургас, която със счупена ключица на лявата ръка, без опасност за живота, е получила медицинска помощ и е освободена за домашно лечение.

Същият ден около 18.14 ч. на бургаската улица “Захари Стоянов” срещу магазин “Камес”, лек автомобил “Рено Канго”, с бургаска регистрация, управляван от 35-годишна софиянка отнема предимството и блъска правомерно преминаващия по пешеходна пътека 60-годишен пешеходец, който с контузен таз и ляв крак, е прегледан на място и освободен за домашно лечение.

Още една пешеходка е пострадала при друг инцидент на пътя. На 29-ти декември около 19.25 ч. на кръговото кръстовище пред терминал “Пристигащи” на Летище Бургас, лек автомобил „Мазда 121», с бургаска регистрация, управляван от 42- годишна бургазлийка отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходна пътека 60-годишна пешеходка от Бургас, която с контузия на лявото коляно, без опасност за живота, е прегледана и освободена за домашно лечение.