Не само не са ме намерили, но аз сам се предадох. Отидох вчера в Пето РУП, казаха ми да дойда днес, сутринта пристигнах и ето ме тук. Това заяви в съда Петър Попчев по прякор Попчето, който бе издирван след мелето в клуб „Сакса бийч”, което стана през лятото. Попчев е бил върнат от полицията, понеже е бил назначен нов наблюдаващ прокурор.

„От 31-ви август бях в София. Първо бях в една приятелка, търсих си работа, аз съм бургазлия и винаги съм бил и ще бъда бургазлия, въпреки че съм лежал в затвора тук. В Бургаския затвор съм бил два пъти и пет пъти са искали да ме убия със счупени стъкла, лъжици, вилица, отвертки”, заяви Попчев.

Той отправи апел към магистратите да го пуснат.

„Искам от съда да ме пусне, за да мога да си направя семейство. За това деяние съдът да прецени дали съм виновен или не. Участвах в това сбиване по начин, по който ... винаги във всичките ми провинения не е зачитан афектът. И сега беше афект. Имаше посегателство срещу момиче. Сбиването го предизвика едно момче, което бръкна под роклята на едно момиче, което познавам от десет години. Съжалявам, че се случват подобни работи с мен. Не искам да се случват с мен подобни преживявания”, заяви Попчев.

Прокурорът каза, че към момента доказателствата по делото са 6 тома и те обосновават един единствен възможен извод – участието на Попчев в престъплението.

„Има съдебно-техническа екпертиза на запис от охранителните камери на заведението. Вещото лице посочва, че Попчев активно е участвал в него. А самият конфликт не е бил предзвикан от пострадалите. Защитната теза на Попчев, че е действал под афект не следва да се обсъжда в това производство”, заяви прокурпрът.

От 1 до 6 години лишаване от свобода предвижда законът за това престъпление.

Прокурорът посочи, че има възможност Попчев да се укрие или да извърши ново престъпление.

„3 месеца се е укривал в София на адрес, който не може да ни посочи и при неизвестни лица”, заяви прокурорът, който поиска постоянно задържане под стража за Попчев.

„Виждайки от постановлението кои са другите лица и техническата експертиза, стигам до извода, че настоящото производство се води не за извършеното деяние, а срещу обвиняемите. Това е несправедливо. Ако имаше достатъчно доказателства това лице да бъде предадено на съд, досега това щеше да бъде направено. Става въпрос за две висящи дела отпреди няколко години. А за друго производство се чака експертиза на вещо лице от София”, заяви адвокат Благой Потеров. Двете му висящи производства за са смърт на клошар и побой по хулиганско подбуди.

Според защитника за времето, в което Попчев е бил в София, всички възможни следствени действия са извършени.

„При това положение, ако искането на прокурата бъде уважено, ще е произнасяне на присъда”, заяви адвокат Потеров, подчертавайки, че неговият подазащитен два пъти се е явил в полицията.

Адвокатът поиска домашен арест за Попчев.

Съдът реши да остави обвиняемия в ареста.