Ударна доза адреналин: „Писта Бургас“ запали бензина в кръвта на близо 20 хил. почитатели на високите скорости (СНИМКИ и ВИДЕО)

img

Чаканото от хиляди почитатели на високите скорости автомобилно състезание „Писта Бургас“ започна с ударна доза адреналин и при огромен интерес от страна на публиката. Тази година то е с рекорден брой пилоти – 67, като те са от цялата страна.

На официалното откриване присъства и кандидатът за нов мандат за кмет на Бургас Димитър Николов, като човек, съдействал за популяризирането на автомобилния спорт. „Когато преди 5 години подготвяхме изграждането на Пътния възел, заедно с Радко Петров гледахме дали това ще е удобното трасе за провеждането на „Писта Бургас“. Оказа се, че това е най-подходящото и мястото за състезанието ще остане тук. Бургас обича високите скорости, безопасното шофиране и толерантността на пътя. Успех, спортсменско поведение и

нека най-добрите днес да победят. Нека с аплодисменти да подкрепим бъдещето на автомобилния спорт в Бургас и в страната - нашите млади таланти. Последните им участия на международно ниво показаха изключително добри резултати. Аз съм голям оптимист, затова, че тук – пред нас, се раждат бъдещите шампиони на Бъгария и на Европа“, каза Димитър Николов.

Той обсъди с председателя на бургаския автомобилен спортен клуб “Вромос” - Радко Петров, и Васил Михалев от организационния комитет, идеята за изграждане на професионална писта на територията на общината, както и картинг писта за деца, съвместно с Автомобилната федерация на България.

„Писта Бургас“ е 5-ти кръг от Националния пистов шампионат на затворен маршрут. Тази година пилотите се състезават за две шампионски титли - спорт и купа "Лада". Има и 5 специални награди - 4 за рекорд и феърплей, както и награда на публиката - "Пилот на деня".

Заради провеждането на ралито се въвежда временна организация на движението, като до 15.30 ч. днес (20 октомври) се ограничава движението по първокласния път I-9 в Бургас, съвпадащ с отсечки от ул. "Крайезерна" и бул. "Яким Якимов".

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Slavcho Transki
    2019-10-20 17:17:59

    много хубаво , прекрасно , но толкова изплезени езици с капещи лиги заради един обикновен кмет - не бива ;)

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020