Пилотът на „Автотранс Рейсинг Тийм“ Пламен Камбуров (Mицубиши Лансер Ево IX) приключи участието си в квалификациите на „Писта Бургас 2017“ още в началото на първата тренировка за време. Отпадането на двукратния шампион на България в дисциплината „Затворен маршрут“ бе вследствие от удар с Константин Маршавелов.

След удара (виж ТУК) автомобилът на Камбуров е със сериозни щети и на механиците на отбора ще се наложи да работят цяла вечер по него, за да може защитаващият титлата си пилот да стартира в утрешната надпревара. Междувременно отборът на „Автотранс Рейсинг“ е подал контенстация срещу действията на Маршавелов.

Извънредно! Най-сериозните кандидати на Писта Бургас в клас "Макси" се блъснаха на квалификациите, ще се състезават ли? (СНИМКА + ВИДЕО)

„Ударът стана още в началото на сесията, като моето мнение е, че Маршавелов ме удари умишлено, за да ме изкара от състезанието. Подали сме контенстация срещу действията му и, ако взетото решение не е в наша полза ще стигнем до Спортния Трибунал“, каза Камбуров.

„По автомобила ще се работи цяла нощ и не е сигурно дали ще успеем да стартираме в утрешната надпревара“, допълни шампионът./blitz.bg/sport

Снимки: Николай Николов