Масов маратон започва утре – 19 май в Поморие. Проявата не е със състезателен характер, а цели популяризирането на спорта на открито и воденето на здравословен живот. Ден без асансьори, фолклорно надиграване, час по спорт, детски флашмоб, сутрешна гимнастика, народни борби и парад на спортните клубове са само част от събитията от спортния календар на града.

Порция загряващи игри и забавни упражнения ще подготви участниците за предстоящото масово бягане, като участие в него ще вземат не само децата от учебните заведения в града, но и техните родители, както и всеки друг желаещ. Ето и часовете, в които стартът на 19.05.2016 г. /четвъртък/ ще бъде даден за различните участници:

- За ОУ „Христо Ботев”, ЦДГ „Веселушко” и ОЦДГ „Слънчо” бягането ще започне в 10.00 часа на „Морската алея” в кв. „Свети Георги”, зад ОУ „Христо Ботев”.

- За спортистите от СОУ „Иван Вазов” и ОДЗ „Детелина” бягането ще започне час по-късно, от 11.00 часа по новата крайбрежната алея „Яворов”, от бившия Лимонаден цех.

Организатор на проявата е Община Поморие, със съдействието на СК „Атлет 2004”. Заповядайте на масовия маратон, за да „Да раздвижим Поморие”, призовават от общината.