ад 200 състезатели от 12 бургаски клуба ще се включат в общинския спортен уикенд. Той ще се проведе на 30 септември, събота в Морската градина около „Флората. Спортисти на различна възраст – от деца до мъже и жени ще демонстрират своите умения по художествена гимнастика, джу джицу, карате, фехтовка, брейк, плажен тенис, спортни танци, американски футбол, тенис на корт и голф диск. Ще има и представители на хора с увреждания, които ще покажат силата на духа и волята със срещи по тенис на маса.

Освен демонстрации, всички клубове ще презентират своята дейност. Участниците в спортния уикенд ще имат възможността да вземат автографи и се снимат за спомен с изявени бургаски спортисти, между които бившите национали по волейбол – капитанът на шампиона „Нефтохимик 2010“ Иван Станев, централният блокировач на „Дея Спорт“ Николай Николов, двукратният световен шампион по кикбокс Атанас Божилов, бившият треньор на младежкия национален отбор по футбол Ангел Стойков, който в момента е наставник на местния „Черноморец 1919“, директорът на СУ “Юрий Гагарин“ Янчо Стойчев и други.

Ще се включат и от Българската бойна агенция, която е единствен представител за България на най-голяма професионална организация по К1 в света GLORY. На място, в Морската градина, любителите на бойните спортове и всички зрители ще могат да научат последни любопитни подробности от организаторите за предстоящата на 7 октомври в зала „Арена Бургас“ гала вечер с участието на бойци от световна класа, между които легендата Бадр Хари и бургаската супер звезда Стоян Копривленски – световен и 4 пъти европейски шампион по муай тай. Най-голямата кикбокс асоциация в света GLORY стъпва за първи път в България и на Балканите. Именно Бургас е първият български град, който ще бъде домакин на елитната бойна верига.

Специален проект

6 причини защо сгъваемите смартфони са идеални за ежедневието

В продължение на 5 часа в събота, Морската градина около „Флора Бургас“ ще се превърне в притегателен център за многобройните привърженици на спорта. Те ще станат свидетели на атрактивни, вдигащи адреналина изпълнения и демонстрации на над 200 бургаски състезатели по различни видове спорт.

ПРОГРАМА

10:00 ЧАСА – КЛУБ ПО ДЖУ ДЖИЦУ „ХИКАРИ“

10:15 – ФЕХТОВАЛЕН КЛУБ „КОРСАР“

10:30 – ПЛАЖЕН ТЕНИС НА ПЯСЪЧНИТЕ ИГРИЩА СРЕЩУ УИНДСЪРФ УЧИЛИЩЕТО

10:35 – БРЕЙК И ХИП-ХОП КЛУБ „БЛЯК СТАЙЛ СКУАД“

11:00 – КЛУБ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА „ЧЕРНОМОРЕЦ“

11:15 – КЛУБ „ДЖАВЕЛИН“ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

11:35 – КЛУБ ПО СПОРТНИ ТАНЦИ „БУРГАС 75“

11:55 – КАРАТЕ КЛУБ „КИОКУШИН СПИРИТ“ И КЛУБ ПО КАНГО

12:30 – КАРАТЕ КЛУБ „ЦАНЕВ“

13:00 ЧАСА – ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИЗЯВЕНИ СПОРТИСТИ И ТРЕНЬОРИ, КАКТО И НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ГАЛА ВЕЧЕРТА НА ЕЛИТНАТА БОЙНА ВЕРИГА GLORY

13:20 – АМЕРИКАНСКИ ФУТБОЛ

13:25 – КЛУБ ПО ТЕНИС НА КОРТ „АВЕНЮ“ – НА АЛЕЯТА ДО „ФЛОРАТА“

14:15 – ДЕМОНСТРАЦИЯ И ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ЕДИН ОТ НАЙ-НОВИТЕ СПОРТОВЕ – ДИСК ГОЛФ