Невероятните момчета и момичета от вокален ансамбъл "Фортисимо" към бургаското музикално училище, достигнаха до финала на "Игра на хорове" в шоуто на Слави.

В петък от 20 часа те ще участват на живо в предаването, за да се борят за първото място. "Моя страна, моя България" ще е първата песен на "Фортисимо", а втората ще е по избор. Крайното класиране ще се оформи 50 % от зрителско гласуване и 50 % - жури.

Нека подкрепим бургаските момичета и момчета, които се ръководят от лъчезарната Милена Добрева!

Вокален ансамбъл "Фортисимо" към Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас е създаден през есента на 2014г. В него участват от 9 до 12 подбрани ученици от специалностите "Поп и джаз пеене", "Музикант - инструменталист", "Актьорство за драматичен театър".

През 2015 година съставът печели първа награда от Националния конкурс за вокални групи "Хармония" в Стара Загора и Grand Prix от Международния фестивал "Корабът на изкуствата" в Поморие.

В репертоара на Вокален ансамбъл "Фортисимо" са включени авторски обработки на различни по стил и жанр произведения - класическа музика, фолклор, бийтбокс, българска и световна поп и рок музика.