Книгата „Али Безсмъртния – Началото идва след края“, написана по действителен случай ще бъде представена днес в Бургас. Събитието започва в 18.30 часа в зала „Изток“ на БСУ.

Романът, който от излизането на първия тираж до сега е номер 1 по продажби в страната, ще бъде представен от автора Александър Урумов и лично от иранеца Али Безсмъртния. Двамата ще разкажат за своята среща и за поразителната история, която вдъхновява и дори обсебва писателят и драматург, а Али преобразява – от „машина за насилие“ в литературен, но и съвсем реален герой.

„Али Безсмъртния“ е първи роман за Александър Урумов.

Той е зам. главен редактор на седмичника „Македония“, говорител на Министерство на отбраната, след което работи в областта на политическия и кризисния ПР. От 2006 г. е ръководител на звеното за „Връзки с обществеността“ на БНБ.

Книгата:

Али е машина за насилие. Иранец, роден в Техеран, той отива на фронта във войната между Иран и Ирак с готовност да стане мъченик за Иран и исляма. Участва в най-тежките сражения и винаги се завръща жив. За него се говори, че е неуловим за куршумите, което му спечелва прозвището Безсмъртния. С тази слава той идва у нас в началото на демокрацията и се превръща в ефективен и изключително безмилостен изпълнител на поръчки в подземния свят. Съден за убийство, отвличане, участие в организирана престъпна група, въоръжен грабеж, наркотрафик… 14 години прекарва в затвор. 4 от тях – в изолатор. Опасен рецидивист. Но всичко се променя, когато при поредния му арест в неговите ръце попада Библията на родния му персийски език. Сега Али ще трябва да се върне обратно по старите си пътища, но вече като нов човек. И няма да му бъде по-лесно отпреди. Защото никой няма да му вярва.