Районната прокуратура – Казанлък повдигна обвинение срещу 66-годишен учител и го задържа за 72 часа за блудство с малолетна.

Досъдебното производство е образувано на 20 декември за това, че на 13 декември мъжът е извършил действие с цел възбуждане или удовлетворяване на полово желание без съвкупление по отношение на 13-годишно момиче, съобщиха от Апелативната прокуратура – Пловдив.

До момента са извършени разпити на свидетели пред съдия и в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, изготвена е техническа експертиза, приобщени са писмени и веществени доказателства и е повдигнато обвинение.

Предстои разглеждане от съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо учителя.

Районна прокуратура – Казанлък счита, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е извършил престъплението, възползвайки се от положението на надзор спрямо малолетното лице.

Аргументите на представителя на Районна прокуратура-Казанлък за законосъобразност на мярка за неотклонение "задържане под стража" е, че следва да се осуети възможност за въздействие от страна на обвиняемото лице спрямо пострадалата и свидетели на престъплението.