Пуснаха срещу 20 000 лева гаранция двама от хората на Динко

Бургаският апелативен съд пусна срещу 10 000 лева гаранция двама от приближените на Динко Вълев, обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет. Те бяха задържани в началото на тази седмица, след разследване за изнудване на собственици на катастрофирали превозни средства. Групата, по данни на МВР, действала в периода октомври 2021 – април 2024 г.

„Апелативният съд е приел, че са налице данни за противоправно поведение от страна на обвиняемите, но наличните по досъдебното производство доказателства не са достатъчни за да обосноват, задържане под стража. Липсват доказателства и за реално поведение, насочено към укриване или извършване на друго престъпление. Според въззивната инстанция целта на мерките за неотклонение, може да бъде постигната в достатъчна степен и с по-лека мярка за неотклонение за всеки от тях“, посочват от пресслужбата на Апелативния съд.

Тъй като по делото са приложени материали, събрани със специални разузнавателни средства, съдебното заседание са проведе при закрити врати.

Междувременно, отлично информирани източници съобщиха, че прокурор вече е предявил обвинението на Динко Вълев, като лидер на престъпната структура. Това е станало в една от бургаските болници, в които ловецът на мигранти се лекува от близо седмица.