20 години затвор и на втора инстанция за Георги Семерджиев за причинена смърт на двете млади жени при катастрофаta на столичния бул. „Черни връх“ през 2022 г. Присъдата е от днес, потвърди един от адвокатите по делото - Пламен Димитров пред NOVA.

Семерджиев е задържан и въпреки че делото не е приключило, той търпи мярка за неотклонение постоянен арест. Решението не е окончателно, то може да се обжалва и пред Висшия касационен съд. Софийският градски съд на първа инстанция през април 2023 г. постанови присъда от 20 години затвор при първоначално строг режим, като той обжалва присъдата пред втората инстанция.

Семерджиев е признат за виновен по пет обвинения. Освен за причинената катастрофа, той е обвинен за шофиране след употреба на амфетамин и метаамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка, за фалшиви номера на колата, както и за притежание на метамфетамин.

Тежката катастрофа стана през юли 2022 година на бул. „Черни връх“. Според експертизите по делото Семерджиев е шофирал с над 160 км/час. Той убива на място две жени - Хариет и Христина.