Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение за участие в организирана престъпна група срещу бизнесмена, придобил незавидна популярност като "ловец на бежанци " Динко Вълев и още двама души. Те са подведени под наказателна отговорност затова, че с користна цел за времето от октомври 2021 година до 16 април т.г. "са направили опит да принудят различни лица да извършат действия противно на своята воля. За целта са използвани заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите", се посочва в информация на магистратурата.

Прокуратурата вече е внесла в съда в Ямбол искане за постоянен арест на двама от обвиняемите. Постановлението за привличане под наказателна отговорност на Динко ще му бъде връчено, в момента, в който бъде изписан от болницата, след подобряване на неговото здравословно състояние, се посочва още в прессъобщението на прокуратурата.

Според неофициална информация, разследването е започнало след сигнали за притискане на водачи на катастрофирали превозни средства за заплащането на "нереално високи суми" за репатрация на возилата. Става въпрос за хиляди евро.

Магистрати съобщиха, че чрез адвоката си Вълев е обещал да се яви на разпит, веднага щом бъде изписан.