Районната прокуратура в Стара Загора внесе протест срещу решението на пловдивския съд за връщане на обвинителния акт по делото „Дебора”. Според прокуратурата констатациите на съда са несъществени.
При първото разпоредително заседание пловдивският съд върна делото заради неясноти в текста на обвинението, относно причинената на младата жена черепно-мозъчна травма.
„Делото е върнато неоснователно, тъй като в изложението на обвинителния акт достатъчно подробно са написани фактите, които се твърди че са недоизяснени”, посочи районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.
Според прокуратурата има събрани достатъчно и солидни доказателства за повдигане на обвинението. По думите на Димитрова делото винаги е било приоритет на Районната прокуратура в Стара Загора. „Работено е на пълни обороти, проведено е изключително качествено разследване, има и достатъчно доказателства”, допълни тя.
„По преценка на съда това е процесуално нарушение, според прокуратурата не е такова, затова и подаваме протеста”, уточни районният прокурор на Стара Загора.
От своя страна, адвокатите на обвиняемия Георги Георгиев ще обжалват мярката, както и част от трите повдигнати към него обвинения. Защитата поддържа тезата, че част от обвиненията са неясни.