Съдът в Бургас наложи 40-дневен арест на грузинец, издирван от властите в Украйна за съучастие в грабеж. Звияд К. е задържан на ГКПП „Пристанище Бургас на 18 август т.г., след като при проверката било установено, че срещу него е издадена европейска заповед за арест. До информация на чуждите власти, на 03.10.2018 г. в сговор с неизвестни лица Звияд К. противозаконно е влязъл в две жилища в град Владимир-Волински, Волинска област и отнел чужди движими вещи на обща стойност около 37 000 ураински гривни.

Звияд К. е бил задържан на. С определение на Окръжен съд – Бургас му е взета мярката за неотклонение, която той обжалва пред въззивната инстанция. Бургаският апелативен съд е намерил жалбата на грузинския гражданин за неоснователна.

Звияд К. не е трайно обвързан с територията на Р България. Налице са данни, че работи като строителен работник в различни държави, което би възпрепятствало участието му при провеждането и приключването на екстрадиционното производство. В искането са посочени нарушения на взети спрямо лицето мерки за неотклонение парична гаранция и домашен арест и укриване от съдебните власти на Република Украйна чрез напускане територията на тази държава, което е довело и до обявяването му за международно издирване.