49-годишна жена беше задържана от полицията в Царево, след като изхвърлила от купето на колата си „Пежо 307“ 8-годишния си осиновен син. Случаят е от 29 юли т.г., но беше огласен от пресслужбата на Областната дирекция на МВР- Бургас едва днес.

Очевидци съобщили в полицията, че жената пътувала с колата си по т.нар. „Царевски път“, когато при спирането на автомобила се опитала да издърпа момченцето от от возилото. Детето не искало да слиза от колата, а свидетели твърдят, че тогава започнал побой.

По сигнала е образувано бързо производство, като след множество незабавни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия, 49 годишната жена е задържана за срок до 24 часа, а по искане на Районна прокуратура – Бургас й е постановена принудителна мярка «Задържане под стража». На пострадалото момченце е извършен разпит в «синя стая» в присъствието на квалифицирани психолози, съдия от Районнен съд - Бургас и особен представител. Бързото производство е обединено с друго досъдебно производство срещу същата жена, образувано във връзка с подаден сигнал за това, че през неустановен период от време на 2023 год. 49 годишната жена оставила без надзор и грижа двете си малолетни деца на 5 и 8 години. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление - Царево.