Четири години и половина затвор за причиняване на смърт по непредпазливост наложи Бургаския окръжен съд на 27-годишния Благомир Б., който през май 2018 г. по непредпазливост и след употреба на алкохол предизвика катастрофа с мотор и причини смъртта на млад мъж в Слънчев бряг. Процесът се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият призна вината си по всички пунктове на обвинението-затова, че при управление на мотоциклет, марка „Хонда“, без да има необходимата правоспособност – категория „А", в пияно състояние - с 0. 92 промила алкохол в кръвта, нарушил правилата за движение и предприел каскада- с вдигане на мотоциклета на задна гума, возейки пътник без защитна каска, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта на Р.И.

Според държавното обвинение, подсъдимият не е целял вредоносния резултат, но е бил длъжен да го предвиди. Прокурорът пледира за наказание при превес на смегчаващите вината обстоятелства, а именно изразеното съжаление от подсъдимия, добрите му характеристични данни, младата възраст и неговата трудова ангажираност. Той поиска от съда да наложи условно наказание на Благовест Б., с изпитателен срок от 5 години и да го лиши от право да управлява моторно превозно средство.

Защитата на подсъдимия не отрече настъпилата огромна трагедия, но определи инцидента като нелеп и злощастен. Адвокатът настоя за условно наказание от 3 години „Лишаване от свобода“, с максимален изпитателен срок от 5 години, както и лишаване на Благомир Б. от право да управлява моторно превозно средство за максимален период от време. Съдът обаче произнесе ефекивна присъда. Тя може да бъде обжалвана или протестирана в 15 дневен срок.