Окръжният съд в Пловдив потвърди решението на първата инстанция. Окончателно в ареста остава полицаят, който бе заловен да транспортира мигранти на АМ ”Тракия”.

По информация от прокуратурата има свидетелски показания, че 31-годишният Денислав Борисов не за първи път е подпомагал нелегално влезли в страната чужди граждани да минават през нея. Вчера полицаят от Перник е съдействал на разследващите като е отключил двата си телефона, достъпът до които бил с пръстов отпечатък, за да проследят контактите му.

На 4-ти януари тази година обвиняемият беше заловен да транспортира 31 афганистански граждани на АМ "Тракия" в района на с. Белозем, като при проверката е показал служебна карта на колегите си от пътна полиция. Той е наел и свои приятели, които карали преди него, за да му дават информация за наличието на полицейски патрули.

Окръжният съд в Пловдив прие, че при мярка, различна от "задържане под стража", е налице реална опасност от извършване на ново престъпление. Определението на съда е окончателно.