Центърът за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) отвори врати в ж.к. „Братя Миладинови“, бл.117 („Народен юмрук“), между вх. 10 и 11 след мащабен ремонт. Досега той се намираше на ул. „Апостол Карамитев“ №12. С подкрепата на местния парламент Община Бургас определи новите по-подходящи помещения за развиване на социалната услуга. От бюджета й бяха отделени 12 000 лв., с които бе извършен ремонт.

Новият ЦСРИ се намира в партерен етаж на блок, който е на комуникативно място в един от централните градски комплекси. С промяната на административния адрес на услугата се подобрява средата, в която се предоставя тя. Тя е съобразена изцяло и с Наредбата за качеството на социалните услуги.

Сред потребителите на Центъра са пълнолетни лица с физически увреждания, като част от тях са в инвалидни колички. Новото място е по-широко и дава възможност за по-голяма свобода на придвижване. По-обширната площ даде възможност за обособяване на помещения за индивидуална работа и такива за групова работа с потребителите, както и на отделно помещение за служителите.

Днес, кметът на Бургас Димитър Николов, Областният управител, проф. Мария Нейкова, председателят на местния парламент проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът Диана Саватева, директорът на социалната дирекция в Общината Мая Казанджиева присъстваха на водосвета в новите помещения.